Nuttige links…

Op zoek naar nog meer informatie met betrekking tot een inclusieve samenleving? Via onderstaande links kan je alvast nog meer terugvinden…

Inter Vlaanderen: Tussen mens en omgeving.
Mensen voelen zich beperkt als de omgeving niet is aangepast aan hun mogelijkheden. Inter biedt daarom ondersteuning om de omgeving betreedbaar, bruikbaar, begrijpbaar en dus comfortabel te maken voor iedereen. Dat doen we samen met professionelen, gebruikers en beleidsmakers

Inter Vlaanderen

Oranje vzw: onbeperkt samenleven.
Oranje wil iedereen, ook personen met (een vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, een gelijkwaardige plaats geven in de samenleving.

oranje.be

Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind (NGSK).
Een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Little stars vzw.
De missie van Little stars is het helpen van kinderen met een meervoudige beperking.

De ouders.
Verbindt ouders van kinderen met een beperking.

To walk again.: onbeperkt innovatief
Zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking maximaal actief blijven, sporten en bewegen, met het oog op een minimaal gebruik van de rolstoel.

To Walk Again VZW

Artmuze: sterker worden in je eigen ritme
Een vzw die muziek in al haar aspecten wil integreren in het totaalpakket van de revalidatie van kinderen.

Ouders voor inclusie
Ouders voor Inclusie is ontstaan in 2001 en is een vereniging van, voor en door ouders van kinderen en jongeren met een beperking die kiezen voor inclusie.

Logo

Vlaamse kinderliga vzw
Vlaamse Kinderliga is een hulporganisatie die zich actief inzet in alle Vlaamse Provincies. Dit doen we met een zéér gedreven team voor kinderen met een langdurige ziekte, al dan niet levensbedreigend en / of kindjes die door omstandigheden heel wat levenskwaliteit zijn verloren.

De genereuzen: samen wordt het nieuwe normaal

Prinses Beatrix spierfonds: krachtig tegen spierziekten
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Ons belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte op dit moment. Samen met internationale experts maken we zorgvuldige afwegingen over welke onderzoeken we financieren. Zo weet iedereen die meehelpt zeker dat zijn of haar geld en inspanning van echte waarde zijn. Onschatbare waarde.

Prinses Beatrix Spierfonds

Spierziekten Vlaanderen
Ondersteunt mensen met een neuromusculaire aandoening (NMA, of “spierziekte”) met als doel hun welzijn en dat van hun familie en naasten te vrijwaren en te verhogen.

Spierziekten Vlaanderen

Grafisch ontwerper Ben Nijs
Creëerde het mooie logo voor Alehoppa vzw.

http://www.bennijs.be

Move and play
Passie en jarenlange ervaring gebundeld in een klein team zorgen ervoor dat Move & Play tegen scherpe prijzen speeltoestellen en straatmeubilair levert en plaatst.